Ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerweg 1’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar maken, overeenkomstig artikel 3.8 Wro, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ ter inzage wordt gelegd. De terinzagelegging van de documenten vindt plaats met ingang van 3 juni 2010 en duurt tot en met 14 juli 2010. De documenten liggen in genoemde periode voor eenieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10, openingstijden zijn maandag van 13.00–16.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur, met avondopenstelling op donderdag van 18.30–20.00 uur. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien op http://ruimtelijkeplannen.nl, onder de vermelding Alkmaar, ‘Bergerweg 1’ of onder de code NL.IMRO.0361.BP00016-0201.

Ontwerpbestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een centrum voor kunst en erfgoed op de locatie van de oude Ambachtsschool. Aan de zuidzijde voorziet het plan in realisatie een archiefdepot en 20 jongerenwoningen. Het bestemmingsplan wordt begrensd door de Bergerweg, Staringhstraat, Krelagestraat en Zocherstraat.

Eenieder kan gedurende de periode van terinzagelegging zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren brengen.

Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alkmaar, t.a.v. de afdeling RO, dhr. M. Waardenburg, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar. De termijn voor het indienen van reacties eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging. Degene die een zienswijze of reactie heeft ingediend, zal te zijner tijd worden geïnformeerd op welke wijze hiermee rekening is gehouden.

2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven