Nieuwe mandaatbesluiten College voor zorgverzekeringen per 19 april 2010

De Raad van Bestuur van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft op 19 april 2010 het Mandaatbesluit College voor zorgverzekeringen 2010 vastgesteld. Op grond van dit mandaatbesluit van het CVZ heeft de voorzitter van het CVZ op 19 april 2010 het Ondermandaatbesluit College voor zorgverzekeringen 2010 vastgesteld; hierin is de verdere uitwerking van de bevoegdheidsverdeling binnen het CVZ geregeld. Voorts heeft de voorzitter van het CVZ met toepassing van de artikelen 13 tot en met 18 van dit mandaatbesluit van het CVZ een zevental mandaatbesluiten vastgesteld voor de uitvoering door derden van de specifieke uitvoeringsregelingen van het CVZ. De nieuwe mandaatbesluiten vervangen de oude mandaatbesluiten van het CVZ uit 2007. Zij vinden hun grondslag in de Algemene wet bestuursrecht en het Bestuursreglement College voor zorgverzekeringen. Zij zijn in werking getreden met ingang van 19 april 2010.

In de mandaatbesluiten regelt het CVZ de volgende onderwerpen: mandaat, volmacht en machtiging, inclusief proceshandelingen en procesvertegenwoordiging. Mandaat betreft het nemen van besluiten namens het CVZ. Volmacht betreft het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen namens het CVZ. Machtiging betreft het verrichten van handelingen inclusief proceshandelingen en procesvertegenwoordiging, die noch een besluit, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, namens het CVZ. De verdeling van de bevoegdheden binnen het CVZ sluit aan op de indeling van de portefeuilles van de leden van de Raad van Bestuur van het CVZ en van afdelingen binnen het CVZ volgens de Regeling structuur en werkwijze organisatie College voor zorgverzekeringen.

Het Bestuursreglement en de Regeling structuur en werkwijze organisatie van het CVZ, alsmede het genoemde Mandaatbesluit CVZ en daarop gebaseerde algemene extern werkende besluiten tot (verder) ondermandaat, volmacht en machtiging staan op de website van het CVZ: www.cvz.nl. De mandaatbesluiten van het CVZ liggen ook ter inzage op het kantoor van het CVZ of zijn op te vragen bij het CVZ, Postbus 320, 1110 AH Diemen.

Naar boven