Gewijzigd vastgesteld projectbesluit ‘Van Pallantstraat te Partij’ alsmede correctie op publicatie in Heuvelland Aktueel d.d. 9 december 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem maken bekend dat zij, overeenkomstig de artikelen 3.10 jo. 3.11, tweede lid jo. art 3.8, vierde lid Wet ruimtelijke ordening, op 20 april 2010 het projectbesluit ‘Van Pallantstraat te Partij’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Tegelijkertijd met het vaststellen van het projectbesluit is bouwvergunning verleend voor de nieuwbouw van vier patiowoningen (type A en A1) en vijf reguliere woningen (type B en B1). Deze bouwvergunningen en het projectbesluit worden beschouwd als één besluit.

Toelichting

Het onderliggende projectbesluit ‘Van Pallantstraat te Partij’ omvat de realisatie van acht vrije sector woningen, vijf reguliere woningen (type B en B1) en vier patiowoningen (type A en A1) met bijbehorende infrastructuur aan de rand van Kern Partij, ten oosten van de Van Pallantstraat, kadastraal bekend bij de gemeente Gulpen-Wittem sectie B nummers 6169 en 6592.

De wijzigingen betreffen het aanvullen van de ruimtelijke onderbouwing behorende bij het projectbesluit naar aanleiding van de ingediende zienswijzen. Het betreft hierbij het aanpassen van de verbeelding, zodat op perceelsniveau de gebruiks- en bouwmogelijkheden zichtbaar zijn. Aan de in de verbeelding opgenomen bestemmingen zijn ten opzichte van het ontwerpbesluit meer gedetailleerdere regels gekoppeld.

Aan de verleende bouwvergunningen is voorts een aparte tekening gevoegd waarop de te hanteren peilhoogten van de vier patiowoningen (type A en A1) en de vijf reguliere woningen (type B en B1) zichtbaar zijn.

Tot slot is een tekening van de in het projectbesluit vervatte weg als bijlage bij het projectbesluit gevoegd. Hiermee wordt inzicht verschaft in de afwatering van de aan te leggen infrastructuur.

Ter inzage

Het besluit tot de vaststelling van het projectbesluit en tot verlening van de bouwvergunningen (met alle daarbij behorende stukken) liggen vanaf woensdag 2 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis Gulpen-Wittem. Tevens kunt u het besluit, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.gulpen-wittem.nl, onder het kopje ‘Over Gulpen-Wittem’ – ‘Wonen in Gulpen-Wittem’-‘Projectbesluiten’.

Indienen van beroep bij de Rechtbank Maastricht

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan er beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Maastricht, sector Bestuursrecht, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpprojectbesluit;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders heeft aangebracht bij de vaststelling van het projectbesluit ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit.

Beroepschriften moeten worden gericht aan Rechtbank Maastricht, sector bestuursrecht, postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Tevens is het mogelijk, indien onverwijlde spoed dat vereist, alsdan de voorzieningenrechter van de rechtbank te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Er bestaat geen mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift.

Correctie op publicatie in Heuvelland Aktueel d.d. 9 december 2009

Op 9 december 2009 heeft per abuis in de publicatie van Heuvelland Aktueel gestaan dat het projectbesluit tevens toeziet op ‘één vrijstaande woning’. Bij deze maken wij kenbaar – ter correctie – dat de zojuist beschreven ‘vrijstaande woning’ behoort tot de vijf reguliere woningen (type B en B1) en hierdoor geen aparte vermelding behoeft.

Naar boven