Ontwerpbestemmingsplan Westrandweg – 2e Coentunnel

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Westrandweg – 2e Coentunnel met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 27 mei 2010 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

  • Haven Amsterdam, De Ruyterkade 7 in Amsterdam. Bel voor openingstijden informatiecentrum Haven Amsterdam 020-523 4500 of kijk op www.portofamsterdam.nl.

  • Stadsdelen Nieuw-West, Pieter Calandlaan 1, Osdorpplein 1000 en Plein ‘40–‘45 nr. 1. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.nieuwwest.amsterdam.nl.

  • Stadsdeel West, Bos en Lommerplein 250 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.west.amsterdam.nl.

  • Stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.noord.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan biedt het juridisch-planologisch kader voor de aanleg van de Westrandweg en de realisering van de tweede Coentunnel met de aanpassing van de aansluitende wegen voorzover gelegen binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam. Het bestemmingsplan is overeenkomstig de tracébesluiten Westrandweg en Capaciteitsuitbreiding Coentunnel (2008). Met de vaststelling van dit bestemmingsplan zal worden voldaan aan de verplichting op grond van de Tracéwet om een bestemmingsplan overeenkomstig de tracébesluiten vast te stellen. Het Tracébesluit Westrandweg is bij uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 juli 2009 onherroepelijk geworden. Het Tracébesluit Capaciteitsuitbreiding Coentunnel (2008) is bij de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 december 2008 onherroepelijk geworden.

De Westrandweg zal lopen vanaf het knooppunt Raasdorp (in de gemeente Haarlemmermeer), westelijk van Osdorp en Geuzenveld om vervolgens afbuigend in oostelijke richting via het westelijk havengebied aan te sluiten op de ring A10 west. De tweede Coentunnel wordt oostelijk van de huidige Coentunnel gerealiseerd. De aanpassingen aan het wegennet nabij de tweede Coentunnel betreffen delen van de A10 en de A8.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020-552 5826.

Amsterdam, 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

L.F. Asscher,

waarnemend burgemeester.

Naar boven