Vaststelling bestemmingsplan Osdorper Binnenpolder Noord

Op 23 maart 2010 heeft de deelraad van (het voormalige) stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer het bestemmingsplan Osdorper Binnenpolder Noord gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Een bestemmingsplan is een plan dat de ruimtelijke inrichting van een bepaald gebied vastlegt. Het bestemmingsplan Osdorper Binnenpolder Noord vervangt een aantal bestaande verouderde bestemmingsplannen en is gericht op de ontwikkeling van het gebied de Osdorper Binnenpolder Noord tot recreatief groengebied.

De grenzen van het plangebied zijn globaal als volgt: de Haarlemmerweg (noordzijde); de Bok de Korverweg (noordoostzijde); het water aan het Bosch van Drakensteinpad (zuidoostzijde); de Osdorperweg (westzijde). Voorts zij vermeld dat na 2010 de Westrandweg het plangebied zal doorsnijden. Daarnaast is een gebied dat niet tot het plangebeid behoort op de verbeelding in het wit (blanco) weergeven. Dit gebied is als het ware uit het bestemmingsplan weggelaten. Ten aanzien van dit gebied dat niet tot het plangebied behoort wordt door de gemeente Amsterdam het (toekomstig) bestemmingsplan Westrandweg e.o. voorbereid.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangegeven in de bij het deelraadsbesluit behorende bijlagen I en II. Dit zijn het Zienswijzenverslag van 10 maart 2010 (bijlage I) alsmede het overzicht Ambtshalve wijzigingen van 10 maart 2010 (bijlage II).

Procedure

Het bestemmingsplan, het deelraadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 13 mei 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de balie van het Tuinstadhuis, Plein ’40–’45 nr.1 te Amsterdam op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan digitaal bekijken op: www.nieuwwest.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • 1. een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de deelraad naar voren heeft gebracht;

  • 2. een belanghebbende, aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bij de deelraad een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 3. een belanghebbende tegen de door de deelraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan vastgestelde wijziging.

Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen. U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, postbus 20019, postcode 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, vijfde lid, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor rechtspersonen.

Amsterdam, 12 mei 2010

De voorzitter van de deelraad Nieuw-West.

Naar boven