Vaststelling uitwerkingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen, Fietstunnel’

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat zij op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening het uitwerkingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen, Fietstunnel’ hebben vastgesteld.

Toelichting

Door de aanleg van de Westelijke Randweg wordt de bestaande fietsverbinding tussen Heemskerk en Beverwijk over de Kleine Houtweg en de Gladiolenlaan onderbroken. In plaats daarvan komt er oostelijk van de huidige verbinding een fietstunnel onder de Westelijke Randweg, die aan de noord- en zuidzijde weer op respectievelijk de Kleine Houtweg en de Gladiolenlaan wordt aangesloten.

De fietstunnel met zijn aansluiting op het bestaande wegennet ligt in de bestemmingsplannen ‘Heemskerk-Westertuinen’ en ‘Westelijke Randweg Heemskerk’. Voor de toeritten van de fietstunnel die in het bestemmingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen’ ligt moet een procedure tot uitwerking van het bestemmingsplan worden gevoerd. Het uitwerkingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen, Fietstunnel’ vormt een partiële uitwerking van het bestemmingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen’.

Beroep

Het uitwerkingsplan ‘Heemskerk-Westertuinen, Fietstunnel’ kan worden ingezien van 10 mei tot en met 20 juni 2010 in het gemeentehuis Bachstraat 6 te Heemskerk en is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn kunnen enkel belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpuitwerkingsplan of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dit niet gedaan te hebben, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven