stcrt-2010-6602-001.png Bestemmingsplan 1e partiële herziening Woongebied Andijk – gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Andijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 maart 2010 bestemmingsplan 1e partiële herziening Woongebied Andijk – gewijzigd – heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de volgende onderdelen binnen het bestemmingsplan ‘Woongebied Andijk’, waaraan door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 28 oktober 2008 goedkeuring is onthouden, dan wel door uitspraak van 25 november 2009 door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is vernietigd:

  • 1. De lintlocaties 1 t/m 4 aan de Kleingouw – bestemming wonen

  • 2. Pension Dijkweg 108/109 – bestemming horeca

  • 3. De lintlocatie Kleingouw 156 – bestemming wonen

  • 4. De woningbouw terrein Molensloot – Uit te werken woonbestemming

  • 5. De woningbouw terrein Asonia – wijzigingsbevoegdheid

  • 6. Locatie Dijkweg 274 – bestemming wonen.

De door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op:

  • a. De toelichting: paragrafen 11, 2.2 en 2.3 betreffende de status, aanleiding en naamgeving van het bestemmingsplan;

  • b. De regels: artikel 14 (Tuin) lid 1.1, toegevoegd ‘Water’;

  • c. De plankaart: de waterkering langs de Dijkweg is toegevoegd.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 29 april 2010 gedurende 6 weken (tot en met woensdag 9 juni 2010) voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, middenweg 73 te Andijk en is tevens te raadplegen via de gemeentelijke website: www.andijk.nl – Bouwen en Wonen – Bestemmingsplannen.

Gedurende deze termijn worden belanghebbenden op grond van artikel 8.2, lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening in de gelegenheid gesteld beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken dan wel belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad kunnen beroep instellen.

U kunt uw beroepsschrift richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, o.v.v. 1e partiële herziening Bestemmingsplan ‘Woongebied Andijk’. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Op www.raadvanstate.nl kunt u de hoogte van dit bedrag vinden.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • Naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit);

  • de gronden van het beroep.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven