stcrt-2010-6323-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken ingevolge artikel 3:30 Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:11 Awb het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen het bestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’ vast te stellen. Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor de wijken Gors-Noord, Gors-Zuid, Stationsbuurt en Zuiderpolder.

Het plan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Slechts enkele nieuwe ontwikkelingen worden door middel van een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt. Dit houdt in dat deze ontwikkelingen wel in het plan worden genoemd, maar dat er te zijner tijd een wijzigingsplan gemaakt dient te worden om de ontwikkelingen ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Deze ontwikkelingen betreffen de volgende locaties:

  • Where-oever;

  • hoeklocaties Landsmeerstraat/Waterlandlaan (Marts Meubels en locatie-Odion);

  • stationsomgeving;

  • Vurige Staart;

  • winkelcentrum Beatrixplein;

  • bioscoop Geulenstraat;

  • winkelcentrum Zwanebloem;

  • Waterlandziekenhuis.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Terinzageligging

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht wordt het ontwerpbestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’ met het ontwerpbesluit tot vaststelling ter inzage gelegd van dinsdag 27 april 2010 tot en met maandag 7 juni 2010.

De stukken liggen gedurende bovengenoemde periode tijdens openingstijden ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Ook kunt u de stukken raadplegen op de gemeentelijke website www.purmerend.nl en via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

U kunt gedurende de periode van terinzageligging zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid, de heer M.C. Deinum, via telefoonnummer 0299-452452. Ook voor verdere vragen met betrekking tot dit plan kunt u bij hem terecht.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Purmerend, 19 april 2010

Burgemeester en wethouders van Purmerend,

namens dezen,

Teammanager Beleid,

C.F.J. Mens.

Naar boven