stcrt-2010-6278-001.png Vestiging voorkeursrecht plangebied ‘Werfhout’ te Didam

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van Montferland maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 22 april 2010 op grond van het bepaalde in artikel 4 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Die aanwijzing heeft betrekking op het gebied Werfhout, gelegen ten zuiden van de Pakopseweg, tussen de Bievankweg en de Werfhout. Het plangebied is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor recreatie met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Dit raadsbesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant van 27 april 2010 in werking.

Het raadsbesluit heeft een werkingsduur van maximaal drie jaar (te rekenen vanaf de datum van vaststelling van de structuurvisie) en vervalt vervolgens van rechtswege, tenzij voor dat tijdstip een bestemmingsplan of projectbesluit wordt vastgesteld.

Aanbiedingsplicht

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Montferland te koop aanbieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Montferland, Postbus 47, 6940 BA te Didam.

In samenhang met de indiening van een bezwaarschrift kan de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Ter Inzage

Het raadsbesluit met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken ligt vanaf 28 april 2010 tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ‘s-Heerenberg, Hofstraat 1. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Montferland: www.montferland.info.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Naar boven