Kennisgeving ontwerpbesluiten voor Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding Zuidring

Met ingang van dinsdag 20 april 2010 tot en met maandag 31 mei 2010 liggen een aantal benodigde ontwerpbesluiten voor de Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Zoetermeer (de Zuidring) ter inzage. Deze ontwerpbesluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

Achtergrond

Op 7 januari 2008 is de planologische kernbeslissing (pkb) ‘Randstad 380 kV verbinding’ vastgesteld. Deze pkb wordt, op grond van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening, gelijkgesteld met een structuurvisie als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening. In de structuurvisie heeft het kabinet:

  • aangegeven dat een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Zoetermeer nodig is om in 2011 de levering van elektriciteit in de zuidelijke Randstad voldoende te kunnen blijven garanderen;

  • het zoekgebied bepaald waarbinnen deze hoogspanningsverbinding kan worden aangelegd.

Het tracé van de verbinding is in 2009 vastgelegd in een rijksinpassingsplan door de Minister van Economische Zaken, samen met de Minister van Volkhuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Dit rijksinpassingsplan is vastgesteld op 28 augustus 2009. Tegen het rijksinpassingsplan is beroep ingesteld bij de Raad van State, dit heeft tot gevolg dat het rijksinpassingsplan nog niet in werking is getreden. Het rijksinpassingsplan maakt na inwerkingtreding deel uit van het desbetreffende bestemmingsplan van de betrokken gemeenten.

stcrt-2010-5750-001.png

Ontwerpbesluiten

In 2009 werd de rijkscoördinatieregeling reeds toegepast op een aantal besluiten voor de Zuidring. Sindsdien is gebleken dat nog enkele besluiten nodig zijn voor deze hoogspanningsverbinding. Daarnaast behoeven enkele van de reeds genomen besluiten aanpassing. De nog te nemen besluiten doorlopen gelijktijdig dezelfde procedure. De Minister van Economische Zaken bevordert als aangewezen minister de gecoördineerde voorbereiding van deze besluiten.

De Minister van Economische Zaken legt 20 april 2010 de ontwerpen van de volgende besluiten ter inzage:

Bestuursorgaan

 

Aanvragen/ontwerpbesluiten

Minister van Economische Zaken

1.

Vergunning ex artikel 8.2.1. lid a en b planregels rijksinpassingsplan Zuidring Wateringen–Zoetermeer (Randstad 380kV leiding) (aanlegvergunning voor kabelverbinding)

Minister van Verkeer en Waterstaat

2.

Vergunning ex artikel 19 Spoorwegwet (vergunning voor het kruisen van de HSL bij masten 49–50 en voor een werkweg naar mast 50 onder de HSL)

College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

3.

Vergunning ex artikel 8 sub a en b Wegenverordening Zuid-Holland 1997 (uitwegvergunning voor definitieve toegangsweg opstijgpunt mast 32)

College van Burgemeester en Wethouders van Midden-Delfland

4.

Vergunning ex afdeling 5 Algemene Plaatselijke Verordening (kapvergunning voor verwijderen bomen)

5.

Vergunning ex artikel 40 Woningwet en tijdelijke ontheffing artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening (bouwvergunning voor bouwkeet bij mastlocatie 10)

College van Burgemeester en Wethouders van Delft

6.

Vergunning ex artikel 40 Woningwet (wijziging bouwvergunning voor opstijgpunt mast 14)

7.

Tijdelijke ontheffing artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening (wijziging ontheffing voor een haspelopstelplaats, toegangswegen en een verplaatste werkweg)

8.

Ontheffing ex hoofdstuk 4 Verordening Ondergrondse Infrastructuren (ontheffing voor kabelverbinding)

College van Burgemeester en Wethouders van Pijnacker-Nootdorp

9.

Tijdelijke ontheffing artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening (wijziging ontheffing voor werkwegen, werkstroken, werkterrein en verplaatste teogangswegen)

10.

Vergunning ex artikel 4.3.2 Algemene Plaatselijke Verordening (kapvergunning voor bomen inritten naar ketenterrein A13)

11.

Vergunning ex artikel 40 Woningwet (wijziging bouwvergunning voor opstijgpunt mast 32)

12.

Vergunning ex artikel 40 Woningwet (bouwvergunning voor bouwkeet bij mastlocatie 34)

Waar kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

De bovengenoemde aanvragen, ontwerpbesluiten en andere relevante stukken zullen met ingang van dinsdag 20 april 2010 tot en met maandag 31 mei 2010 tijdens reguliere openingstijden ter inzage liggen bij:

  • Ministerie van Economische Zaken, Informatiecentrum, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, telefoon 070-379 89 11;

  • Gemeente Delft, Publieksbalie, Phoenixstraat 16, Delft , telefoon 14015 of 015-260 22 22;

  • Gemeentehuis van Midden-Delfland, Keenenburgweg 55, Schipluiden, telefoon 015-380 41 11;

  • Gemeentekantoor van Pijnacker-Nootdorp, Oranjeplein 1, Pijnacker, telefoon 015-362 62 62.

  • Alle stukken zijn ook op internet beschikbaar: www.bureau-energieprojecten.nl.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tot en met maandag 31 mei 2010 kan eenieder schriftelijk zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbesluiten kenbaar maken bij:

Bureau Energieprojecten

Inspraakpunt R380 Zuidring-2

Postbus 223

2250 AE Voorschoten

Wij verzoeken u daarbij duidelijk te vermelden op welk(e) ontwerpbesluit(en) uw zienswijze betrekking heeft door de naam van het besluit en het bestuursorgaan te vermelden. Indien u mondeling wenst in te spreken, kunt u dit doen door te bellen met Bureau Energieprojecten, telefoon 070-379 89 79. Bureau Energieprojecten zal zorg dragen voor het doorzenden van uw mondelinge of schriftelijke zienswijze naar het bevoegde bestuursorgaan. U kunt ons verzoeken uw persoonlijke gegevens niet openbaar te maken.

Inloopavonden

Daarnaast zullen er twee inloopavonden worden georganiseerd. Medewerkers van de verschillende betrokken overheden en TenneT zijn aanwezig om uw vragen over deze vergunningen te beantwoorden. Ook is het mogelijk zienswijzen op een of meer ontwerpbesluiten kenbaar te maken. Deze inloopavonden vinden telkens van 19.00 uur tot 21.00 uur plaats op:

  • maandag 17 mei in wijkcentrum De Hofstee, Sandinoweg 149 te Delft;

  • woensdag 19 mei in de Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 te Pijnacker.

Wat gebeurt er met uw reactie?

De bestuursorganen zullen, rekening houdend met de ingebrachte zienswijzen, naar verwachting binnen enkele weken na 31 mei 2010 de definitieve besluiten nemen. Deze besluiten zullen te zijner tijd ter inzage gelegd worden op dezelfde locaties als waar nu de ontwerpbesluiten ter inzage liggen. Voor een belanghebbende die op een ontwerpbesluit een zienswijze heeft ingebracht, staat dan tegen dat besluit beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie

Voor het verkrijgen van nadere informatie over de inhoud van de besluiten of voor informatie over de inspraakprocedure kunt u contact opnemen met het Bureau Energieprojecten, telefoon 070-379 89 79. De ontwerpbesluiten kunt u ook downloaden via www.bureau-energieprojecten.nl.

Naar boven