Verlenging geldingsduur besluit tot vestiging van voorkeursrecht Weideveld II, Groote Wetering II, De Wijde Wiericke en Bedrijventerrein Nieuwerbrug

Gemeente Bodegraven

(artikel 9.4.1 lid 1 Invoeringswet Wro, verlenging Wvg)

Verlenging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven maken als gevolg van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad van de gemeente Bodegraven op 8 april 2010 heeft besloten de geldingsduur van het raadsbesluit van 15 november 2007 nr. 61 te verlengen met één jaar. Het gaat om de verlenging van het besluit tot vestiging van het voorkeursrecht op diverse percelen gelegen in de gebieden Weideveld II, Groote Wetering II, De Wijde Wiericke en Bedrijventerrein Nieuwerbrug. Dit gebeurt op basis van artikel 9.4.1 lid 1 van de Invoeringswet Wro. De percelen zijn nader aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale overzichten en lijsten van aangewezen percelen.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot verlenging van de aanwijzing van diverse percelen gelegen in de gebieden Weideveld II, Groote Wetering II, De Wijde Wiericke en Bedrijventerrein Nieuwerbrug als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn en de publicatie in de Staatscourant blijft de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Bodegraven te koop moeten aanbieden, alvorens zij de grond aan een derde mogen aanbieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen het raadsbesluit tot verlenging een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Bodegraven, Postbus 401, 2410 AK te Bodegraven.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot verlenging, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank te ‘s-Gravenhage te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is verlengd en de daarbij behorende stukken (de lijsten van aangewezen percelen en de kadastrale overzichten) liggen vanaf 12 april 2010 gedurende 6 weken ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Bodegraven, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Naar boven