Kennisgeving Ontwerpbesluit vergunningaanvraag van AIB Vinçotte Nederland B.V. te Breda

Vergunningaanvraag

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Economische Zaken, maakt bekend dat hij voornemens is naar aanleiding van de aanvraag d.d. 4 februari 2010, van AIB Vinçotte Nederland B.V., Heusing 2 te Breda een vergunning ingevolge artikel 15, onder a, en artikel 29 van de Kernenergiewet en als bedoeld in hoofdstuk 4, artikel 23 van het Besluit stralingsbescherming te verlenen voor:

  • het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, ten behoeve van opslag van meetapparatuur (die ingekapselde radioactieve bronnen bevatten);

  • het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, ten behoeve van opslag;

  • het verrichten van handelingen met splijtstoffen (verarmd uranium), als vast deel daarvan uitmakend afschermingsmateriaal in bronhouders (die ingekapselde radioactieve bronnen bevatten), ten behoeve van opslag.

De handelingen zullen plaatsvinden binnen de locatie van AIB-Vinçotte Nederland B.V., gelegen aan de Antarcticaweg 185 te Maasvlakte-Rotterdam.

Procedure

Voor de behandeling van bovengenoemde aanvraag wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage aanvraag en ontwerpbeschikking

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de overige relevante stukken liggen vanaf 8 april 2010 op werkdagen, van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur ter inzage bij Agentschap NL, Team Stralingsbescherming, Juliana van Stolberglaan 3 te Den Haag.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen bij Agentschap NL, Team Stralingsbescherming, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur (telefoon 088-602 55 49).

Inspraak

Tot en met 19 mei 2010 kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met Agentschap NL, Team Stralingsbescherming (tel. 088-602 55 49).

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan Agentschap NL, Team Stralingsbescherming, Postbus 93144, 2509 AC Den Haag.

Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren hebben gebracht kunnen later een beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) een zienswijze naar voren te brengen.

Naar boven