Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit mandaat en machtiging bureau CKO en het Besluit ondermandaat en machtiging algemeen directeur NIVRA

11 maart 2009

De algemeen directeur van de Orde Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants maakt, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, onderstaand besluit bekend dat op 11 maart 2009 is genomen.

De algemeen directeur van het Nederlands Instituut van Registeraccountants,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het Besluit mandaat en machtiging NIVRA;

Besluit:

ARTIKEL I

In de artikelen 2, eerste tot en met het vijfde lid, en 3 van het Besluit mandaat en machtiging bureau CKO wordt ‘directeur CKO’ vervangen door: hoofd kwaliteitsonderzoek.

ARTIKEL II

Het Besluit ondermandaat en machtiging algemeen directeur NIVRA wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘2’ geplaatst;

2. Er wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. De algemeen directeur verleent mandaat en machtiging aan de bestuurssecretaris om besluiten te nemen en handelingen te verrichten ter uitvoering van het bepaalde in artikel 60 van de Wet, met uitzondering van het besluit waarin de weigeringsgrond, bedoeld in artikel 59, eerste lid, onder d, van de Wet, aan de orde is.

B

In artikel 6, eerste lid, wordt ‘hoofd Financiële administratie en Service & Ondersteuning’ vervangen door: hoofd financiële administratie.

C

Er wordt na artikel 6 een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 6a

  • 1. Het bestuur verleent mandaat en machtiging aan het hoofd financiële administratie om besluiten te nemen en handelingen te verrichten ter uitvoering van de bevoegdheden of taken van het bepaalde in artikel 27, tweede lid, van de Wet op de registeraccounts en de artikelen 3 en 4 van de Verordening tarieven kwaliteitsonderzoek.

  • 2. Het bestuur verleent mandaat en machtiging aan de directeur Beroepsontwikkeling en -reglementering om een beslissing op bezwaar te nemen op een bezwaarschrift gericht tegen een besluit als bedoeld in het eerste lid.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het besluit wordt geplaatst.

Algemeen directeur a.i.,

B.J.G. Wammes.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij het betreffende besluit is betrokken binnen 6 weken na de tweede dag na de dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuur van het Nederlands Instituut van Registeraccountants, postbus 7984, 1008 AD Amsterdam.

TOELICHTING

Algemeen

In aanloop naar de fusie met de NOvAA zijn naast wijzigingen in de personele bezetting tevens enkele functiebenamingen gewijzigd. De directeur CKO is vervangen door het hoofd kwaliteitsonderzoek en het hoofd Financiële administratie en Service & Ondersteuning is vervangen door het hoofd Financiële administratie en het hoofd Service & Ondersteuning a.i..

Dit besluit wijzigt twee mandaatbesluiten: het Besluit mandaat en machtiging bureau CKO en het Besluit ondermandaat en machtiging algemeen directeur NIVRA opdat mandaat en machtiging wordt verleend aan het hoofd kwaliteitsonderzoek, het hoofd Financiële administratie en de bestuurssecretaris om namens de algemeen directeur van het NIVRA diverse, bepaalde bevoegdheden uit te oefenen op grond van de Wet op de Registeraccountants, Verordening Kwaliteitsonderzoek en de Algemene Contributieverordening 2007.

Naar boven