stcrt-2010-4629-001.png Ontwerp-inpassingsplan ‘Natuurbrug Laarderhoogt’

Ontwerp-inpassingsplan Natuurbrug Laarderhoogt in ontwerp gereed

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland maakt bekend dat met ingang van maandag 29 maart 2010 gedurende zes weken het ontwerp-inpassingsplan ‘Natuurbrug Laarderhoogt’ ter inzage ligt. Eenieder kan in deze periode zijn zienswijze kenbaar maken op het ontwerp-inpassingsplan.

Realisatie Natuurbrug

Doel van het inpassingsplan is het realiseren van een ecologische en recreatieve verbinding tussen de natuurgebieden Bussumerheide, Westerheide en Noorderheide, Tafelberg en Blaricummerheide.

Het plan voorziet tevens in de bouw van een kantoorpand van de firma Blokker.

Tussen de gemeente Laren en de firma Blokker is een realisatieovereenkomst gesloten om het kantoorgebouw te kunnen oprichten.

Provinciaal inpassingsplan

Gedeputeerde Staten hebben voor dit project een provinciaal inpassingsplan voorbereid. Dat is juridisch vergelijkbaar met een bestemmingsplan, alleen is de provincie de verantwoordelijke bestuurslaag. De provincie heeft voor toepassing van dit nieuwe type plan gekozen omdat de weg over het grondgebied van twee gemeenten loopt (Blaricum en Laren).

Inzage

Het ontwerp-inpassingsplan ‘Natuurbrug Laarderhoogt’ inclusief bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit liggen vanaf maandag 29 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage:

  • bij de provincie Noord-Holland, echter uitsluitend na het maken van een telefonische afspraak met de heer H.T. Ziengs, tel. 0800-9986734;

  • bij het gemeentehuis BEL Combinatie te Eemnes, tijdens kantooruren maandag t/m vrijdag van 8:30–17:00 uur;

  • bij de openbare bibliotheek van Laren, tijdens openingsuren;

  • in het Dorpshuis De Blaercom te Blaricum, maandagavond t/m vrijdagavond.

Vanaf 29 maart 2010 zijn het ontwerp-inpassingsplan en bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en de internetsite van de provincie Noord-Holland www.noord-holland.nl onder Digitaal Loket, ‘de terinzageleggingen bekijken’.

Zienswijze

Gedurende de termijn van tervisielegging kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze indienen op het ontwerp-inpassingsplan ‘Natuurbrug Laarderhoogt’ bij de provincie Noord-Holland, t.a.v. de procedurekamer SHV, Postbus 3007, 2001 DA HAARLEM.

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn uw zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met de heer H.T. Ziengs van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800-9986734. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Degenen die reeds naar aanleiding van de eerdere publicatie een zienswijze hebben ingediend hoeven dat niet opnieuw te doen.

Inloopavond

Wilt u weten wat het inpassingsplan inhoudt en/of heeft u vragen, kom dan naar de inloopavond op:

Datum: woensdagavond 7 april 2010

Tijd: van 19.00–20.30 uur

Plaats: Raadszaal Laren, Eemnesserweg 19 te Laren

Naar boven