Bekendmaking vastgesteld projectbesluit voor het oprichten van een multifunctionele accommodatie met 30 appartementen, Koningin Emmalaan in Leerdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maakt bekend dat zij op 2 maart 2010 hebben besloten tot het ongewijzigd vaststellen van het projectbesluit ‘oprichten van een multifunctionele accommodatie met 30 appartementen, Koningin Emmalaan in Leerdam.

Zakelijke weergave van de inhoud

Project

Het project bestaat uit het oprichten van een multifunctionele accommodatie, bestaande uit een 8-klassige basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvangen en 30 appartementen.

Locatie

Het projectgebied ligt in Leerdam, in wijk oost, en is gelegen aan de Koningin Emmalaan. Het projectgebied wordt begrensd door de Willem de Zwijgerstraat, Frederik Hendrikstraat en de Prins Mauritsstraat.

Termijn en wijze van terinzagelegging

Het vastgestelde projectbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 maart 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de publiekshal van het stadskantoor van Leerdam, Dokter Reilinghplein 1 in Leerdam, van ma- t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Het vastgestelde plan en de bijbehorende stukken kunnen ook elektronisch worden ingezien via de gemeentelijke website, te weten www.Leerdam.nl

Reageren op het plan

Het projectbesluit heeft betrekking op een project waarvoor nog een bouwvergunning dient te worden verleend. Beide besluiten worden voor de rechtsbescherming als één besluit aangemerkt. Nu het projectbesluit eerder wordt verleend en gepubliceerd dan de bouwvergunning kunnen belanghebbenden tegen dit besluit niet eerder een beroepschrift indienen nadat ook de bouwvergunning is verleend en is bekendgemaakt. Tevens is het dan mogelijk, indien onverwijlde spoed dat vereist, de voorzieningenrechter van de rechtbank te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Hierbij wordt nu al de kanttekening geplaatst dat alleen de aanvrager zelf van de mogelijkheid om tegen het ontwerpprojectbesluit zienswijzen in te brengen gebruik heeft gemaakt. Hierdoor kan, met uitzondering van de aanvrager, slechts een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijzen tegen het ontwerpprojectbesluit kenbaar te maken;

Nadere informatie hierover volgt bij de bekendmaking van de bouwvergunning.

Leerdam, 17 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

V.J.H. Molkenboer,

burgemeester.

G-J. van der Zanden ,

secretaris.

Naar boven