stcrt-2010-4010-001.png Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan De Hallen Zuid

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de Deelraad van stadsdeel Oud-West op 2 februari 2010 het bestemmingsplan De Hallen Zuid gewijzigd heeft vastgesteld.

De aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het besluit van de Deelraad van stadsdeel Oud-West van 26 mei 2009, waarbij werd besloten om in het zuidelijk deel van het Hallengebied extra woningen te bouwen in plaats van een nieuw stadsdeelkantoor en een parkeergarage in plaats van een ondergrondse werf. Om deze nieuwe invulling planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan De Hallen Zuid opgesteld. Het plangebied van bestemmingsplan De Hallen Zuid wordt begrensd door het huidige stadsdeelkantoor aan de noordkant, het rijksmonument De Hallen aan de westkant, de bebouwing langs de Kinkerstraat aan de zuidkant en de Bilderdijkkade aan de oostkant.

Het bestemmingsplan De Hallen Zuid is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan De Hallen Zuid dat eerder ter inzage heeft gelegen. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op i) het beperkt toestaan van horeca in de bouwblokken met bestemming gemengd-1 en ii) het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor de bouwblokken met de bestemming gemengd-2 als gevolg waarvan horeca pas na toepassing van deze bevoegdheid mogelijk gemaakt kan worden.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 18 maart 2010 tot en met woensdag 28 april 2010 voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publieksservice van het stadsdeelkantoor aan de Kwakersstraat 3 te Amsterdam. De afdeling Publieksservice is open op werkdagen, en wel op maandag van 7.30 tot 19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ook vinden op www.oudwest.amsterdam.nl bij Plannen en projecten/De Hallen.

Beroepschrift indienen

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit omtrent het gewijzigd vaststellen van bestemmingsplan De Hallen Zuid schriftelijk beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Wel kan beroep worden ingesteld tegen de door de Deelraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u een beroepschrift indient kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nadere inlichtingen

Een folder over de beroepsprocedure vindt u op de website van Postbus 51 www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de website van de Raad van State www.raadvanstate.nl.

Amsterdam, 9 maart 2010

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West.

Naar boven