Kennisgeving terinzagelegging codewijzigingsvoorstel inzake uur- en maandmeetgegevens gas

Zaaknummer: 103456

  • 1. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (de Raad) heeft op 18 februari 2010 een voorstel tot wijziging van de voorwaarden zoals bedoeld in artikel 12b, eerste lid van de Gaswet ontvangen.

  • 2. Het voorstel is ingediend door de Vereniging van Energienetbeheerders in Nederland en betreft een wijziging in paragraaf 5.1 van de Meetvoorwaarden Gas – RNB.

  • 3. Het voorstel ligt vanaf de datum van publicatie van deze kennisgeving tot en met 22 april 2010 voor een ieder ter inzage ten kantore van de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Wijnhaven 24, 2511 GA te Den Haag). Degenen die inzage wensen in het voorstel kunnen daartoe contact opnemen met de griffier van de Energiekamer, de heer A.A.M. Kools, bereikbaar op telefoonnummer 070-330 1356. Het voorstel is tevens te raadplegen op de website van de Energiekamer: www.energiekamer.nl.

  • 4. Zienswijzen op het voorstel kunnen, naar keuze mondeling of schriftelijk, tot en met 22 april 2010 naar voren worden gebracht aan de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Voor het indienen van een schriftelijke reactie kunt u gebruik maken van het volgende e-mail adres: EK-consultation@nmanet.nl. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de heer M.M. van Liere, bereikbaar op telefoonnummer 070-330 5031.

  • 5. Een ieder kan zijn of haar zienswijze op het codewijzigingsvoorstel mondeling toelichten op een hoorzitting. Deze hoorzitting zal plaatsvinden op 29 maart 2010 van 13:30 uur tot 17:00 uur ten kantore van de Energiekamer (Wijnhaven 24, 2511 GA te Den Haag). Belanghebbenden worden om organisatorische redenen verzocht hun komst uiterlijk 24 maart 2010, onder opgaaf van naam en organisatie, te melden aan de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, ter attentie van de heer M.M. van Liere, Postbus 16326, 2500 BH te Den Haag, telefoonnummer 070-330 5031, telefaxnummer 070-330 3370 of per e-mail: EK-consultation@nmanet.nl.

  • 6. Indien u van mening bent dat uw zienswijze gegevens bevat die op grond van artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vertrouwelijk moeten worden behandeld, kunt u dit in uw zienswijze per passage en duidelijk gemotiveerd aangeven. Een verzoek om vertrouwelijke behandeling wordt niet zonder meer gehonoreerd. De Raad beoordeelt uw verzoek op grond van artikel 10 Wob en in het licht van de door u aangevoerde motivering.

  • 7. Uit het oogpunt van een zorgvuldige besluitvorming raadpleegt de Raad marktpartijen en marktorganisaties door terinzagelegging van het voorstel, publicatie daarvan in de Staatscourant en op de website, en de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen. De Raad wijst erop dat deze terinzagelegging geen openbare voorbereidingsprocedure is zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Na vaststelling van de codewijziging bij besluit, kunnen belanghebbenden dan ook bezwaar maken tegen het besluit.

  • 8. Deze kennisgeving zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de Energiekamer (www.energiekamer.nl).

Den Haag, 11 maart 2010

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

namens deze:

J.Th.A. de Keijzer.

Naar boven