stcrt-2010-3649-001.png Bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam maken bekend dat de raad op 21 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied’ heeft vastgesteld.

Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan ‘Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied’ betreft een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen die liggen in het stadscentrum van Appingedam, waaronder het beschermd stadgezicht. Voor de woongebieden (woonwijken) is op 29 januari 2009 al een bestemmingsplan vastgesteld. Voor de bedrijventerreinen en het aangrenzende agrarisch gebied worden twee aparte bestemmingsplannen gemaakt.

Daarnaast wordt voor enkele locaties een regeling gegeven voor nieuwbouw/ herstructurering, zoals voor het gebied bekend als Overdiep. Dat gebied ligt ten zuiden van het Nieuwe Diep, ten oosten van de Groeve, ten noorden van de Olingermeeden en ten westen van de Woldweg.

Het raadsvoorstel en -besluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 11 maart tot en met 21 april 2010 voor eenieder ter inzage in het Stadskantoor, Publieksbalie, Wilhelminaweg 14, 9901 CM Appingedam. Tevens zijn deze stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de site van de gemeente Appingedam: www.Appingedam.nl

Bij de vaststelling heeft de raad een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. De wijzigingen zijn in het raadsbesluit opgenomen.

Indiening beroepschrift

Tegen het besluit tot vaststelling kan van 11 maart tot en met 21 april 2010 schriftelijk beroep ingesteld worden door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp bij de raad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 22 april 2010 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Appingedam, 9 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Appingedam,

H.K. Pot,

burgemeester.

J.G. de Jonge,

secretaris.

Naar boven