stcrt-2010-2945-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Admiralengracht’

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Bos en Lommer maakt ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 17 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Admiralengracht’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Admiralengracht’ omvat het gebied dat globaal wordt begrensd door de Erasmusgracht aan de noordzijde, de Admiralengracht aan de westzijde, de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde en de Joos Banckersweg aan de oostzijde.

Het nieuwe plan heeft een conserverend karakter en gaat uit van de regels die in het huidige bestemmingsplan al waren voorgeschreven. Daarnaast zijn er regels opgenomen die betrekking hebben op het plaatsen van scootsafes en het bouwen van dakterrassen. Deze regels hanteert het stadsdeel al maar zijn nu ook verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ‘Admiralengracht’ ligt met ingang van woensdag 3 maart 2010 tot en met woensdag 14 april 2010 zes weken ter inzage in de hal van het Stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 tijdens kantooruren van 8.30 tot 17.00 uur. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website van het stadsdeel www.bosenlommer.nl onder het hoofdstuk Wonen, werken en bouwen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven