Beslissing op bezwaar betreffend beschermd dorpsgezicht Landgoederenzone Wassenaar–Voorschoten–Leidschendam-Voorburg, gelegen in de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maken het volgende bekend:

Met het besluit van 16 november 2007, kenmerk ms-2002-2870, gepubliceerd in de Staatscourant van 20 november 2007, nummer 225, is het gebied Landgoederenzone Wassenaar–Voorschoten–Leidschendam-Voorburg, zoals aangegeven op de bij genoemd besluit behorende begrenzingskaart, nummer MSP/35/01 en zoals omschreven in de toelichting bij genoemd besluit, aangewezen als beschermd dorpsgezicht in de zin van artikel 1, aanhef en onder g, van de Monumentenwet 1988.

Tegen dit besluit zijn bezwaarschriften ingediend. Op 12 februari 2010 is op deze bezwaarschriften beslist. Een tweetal bezwaarschriften is gegrond verklaard en één bezwaarschrift is ongegrond verklaard. Naar aanleiding van het gegrond verklaarde bezwaar is het besluit van 16 november 2007 gewijzigd in die zin dat de grens van het te beschermen gebied ter hoogte van het industrieterrein Dobbewijk aangepast is aan de rode contour uit het streekplan.

Op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken daartegen binnen zes weken na publicatie in de Staatscourant beroep instellen bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan diegene zijn woonplaats in Nederland heeft.

De beslissing op bezwaar, het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 maart 2009 en de gewijzigde begrenzingskaart, liggen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis van Voorschoten, gevestigd aan de Leidseweg 25 te Voorschoten en bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 te Amersfoort. Deze stukken zijn ook telefonisch op te vragen via tel. 033-4217476, of per e-mail: info@cultureelerfgoed.nl.

Naar boven