Verzekeringswezen

Overgang van rechten en verplichtingen ingevolge Afdeling 3.5.1a. Wet financieel toezicht

  • 1. Menzis N.V., – de verkrijgende rechtspersoon, gevestigd te Wageningen aan de Lawickse Allee 130 (6709 DZ),deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V. statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 28 december 2010, in het kader van een juridische fusie in de zin van titel 7 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, tussen Azivo Aanvullende Verzekeringen N.V. – de verdwijnende rechtspersoon – en Menzis N.V. – de verkrijgende rechtspersoon – de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met ingang van 29 december 2010 zijn overgegaan naar Menzis N.V. gevestigd te Wageningen en kantoor houdend in Wageningen aan de Lawickse Allee 130 (6709 DZ) in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. Van deze overgang is overeenkomstig artikel 3:120, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht, mededeling gedaan in de Staatscourant van 30 december 2010, nr. 21578.

  • 3. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering, die behoren of behoord hebben tot het door Azivo Aanvullende Verzekeringen N.V. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Den Haag.

  • 4. De overgang is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van de dag na die van verlijden van de notariële akte van fusie. Dit verlijden heeft plaatsgevonden op 29 december 2010.

  • 5. De betrokken verzekeringnemers zijn krachtens artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij Menzis N.V. op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 6. In geval van zodanige opzegging vindt door Menzis N.V. pro-rata premierestitutie plaats op basis van de brutopremie, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven