Aanvulling vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Geldrop-Mierlo

Op 22 december 2010 hebben wij bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 8 november 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Geldrop-Mierlo’ heeft vastgesteld. Op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken wij aanvullend bekend dat door gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant een aanwijzing op onderdelen van het vaststellingsbesluit is gedaan (artikel 4.2 lid 1 Wro).

Het aanwijzingsbesluit heeft tot gevolg dat de volgende onderdelen geen deel uit blijven maken van het vastgestelde bestemmingsplan:

  • het agrarisch bouwblok Gijzenrooi 8, Geldrop;

  • de bestemming ‘bloemenhandel’ op het perceel Aardborstweg 18, Mierlo:

  • artikel 3, leden 3.7.1, 3.7.2 en 3.7.3, artikel 5. leden 5.7.1, 5.7.2 en 5.7.3, artikel 6, leden 6.7.1, 6.7.2 en 6.7.3, artikel 7, leden 7.7.1 en 7.7.2 (wijzigingsbevoegdheden voor permanente teeltondersteunende voorzieningen);

  • artikel 3, lid 3.3.1, artikel 5, lid 5.3.1, artikel 6, lid 6.3.1, artikel 7, lid 7.3.1 (schuilgelegenheden);

  • artikel 7.5.2 (tijdelijke teeltondersteunende voorzieningen).

In aanvulling op de bekendmaking van 22 december 2010 merken wij op dat, naast beroep tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, ook beroep kan worden ingesteld tegen het aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten. De in onze publicatie van 22 december 2010 genoemde termijn van terinzagelegging van de stukken en het instellen van beroep start op 30 december 2010 in plaats van op 23 december 2010. Voor de volledigheid herhalen wij hieronder de informatie over de ter inzage liggende stukken en de beroepsmogelijkheid. Voor het overige wordt verwezen naar de bekendmaking van 22 december jl.

Het aanwijzingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 30 december 2010 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop.

Het aanwijzingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook via de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl te raadplegen onder kop ‘Wonen en mijn buurt’ – ‘Ruimtelijke instrumenten’ – ‘Bestemmingsplannen in procedure’.

Op grond van de artikelen 8:6, artikel 6:8 lid 4 en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen

  • belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen verschoonbaar in de ontwerpfase geen zienswijze ingediend te hebben;

  • belanghebbenden die zich uitsluitend richten tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan daarin zijn doorgevoerd;

binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Belanghebbenden die zich niet kunnen vinden in het aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant kunnen daartegen afzonderlijk gedurende dezelfde termijn beroep instellen.

Het beroep kan in alle geschetste gevallen worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Als er sprake is van een spoedeisend belang kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen (schorsing inwerkingtreding besluit).

Geldrop, 29 december 2010

Burgemeester en wethouders,

J.H.M van Vlerken,

M.J.D. Donders-de Leest.

Naar boven