Bestemmingsplan vastgesteld (gewijzigd)

Van donderdag 30 december 2010 tot en met woensdag 9 februari 2011 ligt het op 16 december 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Natuurgebied Veluwe omgeving Mosselsepad 28 te Otterlo ter inzage. Grotendeels bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede, doch op 30 en 31 december bij de afdeling Publiekszaken, te bereiken via de ingang ‘Raadhuis Publiekszaken’ aan het Raadhuisplein.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Otterlo aan de rand van de Veluwe. Ter plaatse van dit perceel wordt de bestaande functie (manege) gewijzigd in een centrum voor sportief-recreatieve activiteiten. De bestaande bebouwing wordt geschikt gemaakt voor indooractiviteiten, zoals paintball. Tevens wordt het mogelijk vanuit deze locatie outdooractiviteiten te organiseren, zoals mountainbiken.

Het bestemmingsplan is op twee punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Binnen de planregels is expliciet vastgelegd dat het niet is toegestaan de sportief-recreatieve activiteiten in de buitenruimte op het perceel uit te oefenen. Ook is binnen de planregels het begrip ‘kleinschalige evenementen’ geschrapt.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging(en) die de raad bij de vaststelling van het plan heeft opgenomen.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Naar boven