Kennisgeving ontwerp-geluidsaneringsprogramma Spoorwegproject ZwolleSpoort

Met ingang van 23 december 2010 tot en met 2 februari 2011 ligt het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘ZwolleSpoort’ ter inzage.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in deze periode kennis nemen van en uw mening geven over de inhoud van het ontwerp.

Achtergrond

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma is opgesteld vanwege een voorgenomen wijziging van de spoorweg tussen de Prins Hendrikstraat en de Klimopstraat te Zwolle

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma bevat de bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan te vragen geluidsbelastingen vanwege de spoorweg voor de saneringswoningen in het onderzoeksgebied. Dit zijn de woningen die in 1987 een hogere geluidsbelasting ondervonden van meer dan 65 dB(A) en daarom door het toenmalige ministerie van VROM in 2007 op de zogenaamde raillijst zijn geplaatst.

Waar kunt u het ontwerp-geluidsaneringsprogramma inzien?

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘ZwolleSpoort’ ligt gedurende zes weken van 23 december 2010 tot en met 2 februari 2011 tijdens reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • Stadskantoor Zwolle, Lübeckplein 2 te Zwolle

  • Digitaal via de website van het project ZwolleSpoort, www.zwollespoort.nl

Hoe kunt u reageren?

U kunt gedurende de gehele reactietermijn uw schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘ZwolleSpoort’. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

ProRail Projecten

Grondverwerving en Juridische Zaken

Ontwerp-geluidsaneringsprogramma Spoorwegproject ZwolleSpoort

Postbus 2038

3500 GA Utrecht

Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven, wordt u vriendelijk verzocht dit voor 2 februari 2011 kenbaar te maken aan ProRail via telefoonnummer 088 231 35 18.

Wat gebeurt er met uw reactie?

ProRail draagt zorg voor de beantwoording van de zienswijzen in een reactienota. Aan diegenen die een zienswijze hebben ingediend zal deze reactienota worden verzonden. De zienswijzen en de reactienota maken uiteindelijk deel uit van het saneringsprogramma dat door ProRail naar de minister van Infrastructuur en Milieu zal worden gezonden.

Op basis van het saneringsprogramma stelt de minister de geluidsbelastingen op de saneringswoningen vast. Tegen dit besluit staat bezwaar en beroep open.

Voor meer informatie over de inhoud van het geluidsaneringsprogramma kunt u contact opnemen met de heer R.H. Wiemer van ProRail via telefoonnummer 088 231 35 18.

Naar boven