Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Delflandplein-Staalmanpleinbuurt

In zijn vergadering van 16 november 2010 heeft de deelraad – met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) – het bestemmingsplan Delflandplein-Staalmanpleinbuurt vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door:

  • aan de noordkant: het hart van de Slotervaart;

  • aan de oostkant: de Westlandgracht;

  • aan de zuidkant: het hart van de Aletta Jacobslaan en de Vlaardingenlaan;

  • aan de westkant: het hart van de Johan Huizingalaan.

De aanleiding tot dit bestemmingsplan is de reeds in uitvoering zijnde vernieuwing van de Delflandplein-Staalmanpleinbuurt. Het plangebied maakt onderdeel uit van de vernieuwingsoperatie in de Westelijke Tuinsteden om zo tot een eigentijdse en duurzame woningvoorraad en een verbeterd aanbod van werklocaties en voorzieningen te komen. Tevens wordt het grondgebruik geoptimaliseerd door verdichting van bebouwing en door dubbel grondgebruik. In het kader van deze stedelijke vernieuwing veranderen de Delflandpleinbuurt en de Staalmanpleinbuurt ingrijpend. In het vernieuwingsplan wordt voorzien in de sloop van een deel van de bestaande bebouwing en in de nieuwbouw van onder meer woningen, kantoren, winkels en bedrijven. Ook wordt een nieuwe onderdoorgang (met detailhandel en parkeervoorzieningen) onder de A10 gerealiseerd. De Vernieuwing vindt gefaseerd plaats. Delen zijn al in uitvoering, andere delen moeten nog stedenbouwkundig worden uitgewerkt. Het doel van het voorliggende bestemmingsplan is om te voorzien in een actueel toetsingskader voor de lopende vernieuwing.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die grotendeels om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht.

De wijzigingen betreffen zowel de plankaart als de regels.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar bijlage A bij het vaststellingsbesluit van 16 november 2010 en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Besluit ‘Hogere grenswaarden’

In de vergadering van 21 september 2010 heeft het dagelijks bestuur met toepassing van artikel 110a. Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

De aanleiding tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is dat in het kader van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Delflandplein-Staalmanpleinbuurt een akoestisch onderzoek is verricht. Uit het akoestisch onderzoek kan geconcludeerd worden dat door de diverse geluidsbronnen op diverse plekken de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai en spoorwegverkeerslawaai worden overschreden. Voor de gevels waar de voorkeurswaarde wordt overschreden zijn hogere grenswaarden vastgesteld.

Voor een overzicht van de vastgestelde hogere grenswaarden wordt verwezen naar bijlage A van het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden van 21 september 2010.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 23 december 2010 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • Locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • Locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • Locatie Plein ’40–’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

U kunt de stukken inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=_

Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen zowel de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan als het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voorts kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de deelraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Amsterdam, 22 december 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

Naar boven