Vastgesteld bestemmingsplan ‘Liesdaal 2e en 3e fase’

Burgemeester en wethouders van Lith maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Liesdaal 2e en 3e fase’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad op 4 november 2010. Het bestemmingsplan beoogt de bouw van ca. 100 woningen mogelijk te maken in de kern Maren-Kessel.

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 20 december 2010 gedurende 6 weken ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • in het gemeentehuis Lith, Marktplein 20 in Lith, tot en met 31 december 2010 geopend van 9:00 uur tot 11:00 uur op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag is het gemeentehuis geopend van 14:00 uur tot 15:30 uur en op donderdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur;

  • bij de balie publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan is daarnaast tevens raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • tot en met 31 december 2010 op de gemeentelijke website: www.lith.nl;

  • vanaf 1 januari 2011 op de gemeentelijke website www.oss.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op

http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0808.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan ‘Liesdaal 2e en 3e fase’ is NL.IMR0.0808.BPliesdaalmrk.VGO1.

Ambtshalve aanpassingen aan het plan

Het bestemmingsplan is op een aantal onderdelen aangepast ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft hier:

  • aanpassingen van de regels als gevolg van de inwerkingtreding van de Wabo per 1 oktober 2010;

  • het opnemen van een tijdelijk bouwverbod op een aantal percelen in het zuiden van de planontwikkeling als gevolg van een geactualiseerd geuronderzoek;

  • aanpassing van de maximale goothoogte ten behoeve van een particuliere kavel aan de Liesdaal weg. Deze hoogte was in het ontwerpplan niet correct opgenomen.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp-bestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven