Ontwerpbestemmingsplan ‘Scholenstrook Coevering I’

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 16 december 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Scholenstrook Coevering I’ voor het realiseren van een brede school op de scholenstrook in de Coevering.

Met dit bestemmingsplan beogen wij de eerdere bestemming van ‘maatschappelijke doeleinden’ op het gehele zg. scholeneiland te herstellen. Met het scholeneiland wordt de strook aangeduid, die ligt tussen de Berendsenstraat, de Amundsenstraat en de Columbusstraat.

In de brede school worden de bestaande scholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en enkele ruimtes voor maatschappelijke voorzieningen gehuisvest. Vervolgens zullen de bestaande gebouwen worden afgebroken. Voor het vrijkomend terrein zal in een aparte procedure een volgend bestemmingsplan worden voorbereid. Uitgangspunten daarbij zijn de versterking van de groene structuur aan de hand van een aantal bomen die behouden blijven en een beperkt aantal seniorenwoningen in de vrije sector.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Het ontwerpbestemmingsplan en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl te raadplegen onder kop ‘Wonen en mijn buurt’ – ‘Ruimtelijke plannen’ – ‘Bestemmingsplannen in procedure’ en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis inzien, dan kunt u een afspraak maken met contactpersoon Rosalie de Bont van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is te bereiken via telefoonnummer 040-289 37 70.

Geldrop, 15 december 2010

Burgemeester en wethouders.

Naar boven