Bestemmingsplan Jaagpad Oost gewijzigd vastgesteld, welstandscriteria, besluiten hogere geluidwaarde

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 november 2010 besloten heeft om het bestemmingsplan Jaagpad Oost gewijzigd vast te stellen.

Het gebied waarop het bestemmingsplan Jaagpad Oost betrekking heeft, betreft het oostelijke gedeelte van het gebied in Alkmaar dat globaal wordt begrensd door het Noordhollandsch Kanaal aan de zuidzijde en de Schermerweg aan de noordzijde. Het bestemmingsplan biedt onder andere de mogelijkheid om woningbouw te realiseren.

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij op 21 september 2010 voor een aantal toekomstige woningen een hogere geluidwaarde van maximaal 58 dB(A) hebben vastgesteld, ten gevolge van industrielawaai en wegverkeerslawaai. Deze besluiten zijn ten opzichte van de ontwerpbesluiten Hogere waarde Jaagpad Oost: industrielawaai en wegverkeerslawaai niet gewijzigd vastgesteld.

Het ontwerp van het bestemmingsplan, de concept-welstandscriteria Jaagpad - deel 2 en de ontwerpbesluiten Hogere waarde Jaagpad Oost: industrielawaai en wegverkeerslawaai zijn gepubliceerd op 14 april 2010 en hebben met ingang van 15 april gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Alleen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn in een aparte bijlage die behoort tot het raadsbesluit aangegeven.

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Jaagpad Oost, de daarbij behorende stukken, de welstandscriteria Jaagpad - deel 2 en de besluiten Hogere waarde Jaagpad Oost: industrielawaai en wegverkeerslawaai liggen met ingang van 16 december 2010 tot en met 26 januari 2011 voor eenieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar.

De openingstijden zijn op maandag vanaf 13.00–16.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en op donderdagavond van 18.30–20.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl onder het kopje (Loket/ Bouwen en Wonen/ Bestemmingsplannen ter inzage) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Jaagpad Oost of onder de code NL.IMRO.0361.BP00004-0305.

Gedurende de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan en de besluiten Hogere waarde Jaagpad Oost: industrielawaai en wegverkeerslawaai ter inzage liggen, kan tegen deze besluiten beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen de ontwerpbesluiten Hogere geluidwaarde heeft ingediend bij burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Ten aanzien van de vastgestelde welstandscriteria Jaagpad - deel 2 staat geen bezwaar- of beroepsmogelijkheid open.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/ of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Alkmaar, 15 december 2010

Naar boven