Voorkeursrecht ‘Zeestraat 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35 en Bokkingstraat 2, 2 A, B, C en 4 te Volendam’

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken op grond van de relevante artikelen van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad van Edam-Volendam op 13 december 2010 op grond van het bepaalde in de Wvg heeft besloten de gronden van de Zeestraat 23, 25, 27, 29, 31, 33 en 35 en Bokkingstraat 2, 2 A, B, C en 4 te Volendam, aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

De voornoemde percelen zijn nader aangegeven op de bij het voorstel behorende tekening en lijst van aangewezen onroerende zaken met vermelding van de grootte en de eigenaren en beperkt gerechtigden. Alle bescheiden liggen kosteloos ter inzage bij de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1F, 1131 KB Volendam.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant op 15 december 2010.

Met dit raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 12 oktober 2010 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij de Gemeenteraad van de gemeente Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam.

Indien belanghebbenden een bezwaarschrift ingediend hebben, kunnen zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissements-rechtbank te Haarlem, indien deze van mening is/zijn dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet de belanghebbenden wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden.

Degenen die tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam van 12 oktober 2010, betreffende het vestigen van het voorkeursrecht ten aanzien van de voornoemde perceelsgedeelten, reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen.

Een bezwaarschrift dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans beschouwd als te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Edam-Volendam, 14 december 2010

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,

De secretaris,

D.K.W. Hendriks.

De burgemeester,

W.J.F.M. van Beek.

Naar boven