Bestemmingsplan De Hunze/Van Starkenborgh

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 oktober 2010 het bestemmingsplan De Hunze/Van Starkenborgh heeft vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Ulgersmaweg, het Boterdiep, de Beneluxweg (oostelijke ringweg) en het Heerdenpad. Ook het bedrijventerrein Het Witte Lam en de Hornbach-locatie vallen binnen de plangrenzen.

Het bestemmingsplan is een beheerplan en legt, met enige flexibiliteit, de bestaande situatie vast. Onder de bestaande situatie vallen ook de ontwikkelingen die in de afgelopen jaren mogelijk zijn gemaakt door middel van zgn. artikel 19-procedures. De woningbouwlocatie aan de Cuypersweg, de Tuinlandlocatie, is hier een voorbeeld van.

Voor het voormalig parkeerterrein van Tuinland is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, op grond van artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wro. Dat houdt in dat dit gebied met behulp van een wijzigingsplan een invulling kan krijgen met functies die passen in een woonomgeving.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen van 3 mei tot en met 11 juni 2010.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 10 december 2010 tot en met 20 januari 1011 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 10 december 2010 tot en met 20 januari 2011 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 9 december 2010

Naar boven