Ontwerpbestemmingsplan Windmolenbroek – Groeneveld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat voor de woonwijken Windmolenbroek en Groeneveld in Almelo een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het plangebied wordt aan de noordkant begrensd door de westelijke groene long en de Weezebeeksingel. Het Twentekanaal vormt de westelijke grens en de oostelijke grens wordt gevormd door de bedrijventerreinen Twentepoort en Twentelaan (die buiten het plangebied vallen) en een gedeelte van de Henriëtte Roland Holstlaan. De zuidgrens van het plangebied wordt gevormd door gedeelten van de Rijksweg A35 en het bedrijventerrein Twentepoort.

In het bestemmingsplan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen de wijken. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen en heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd wordt. Ontwikkelingen zoals verplaatsing van wijkwinkelcentrum De Gors zijn dan ook niet opgenomen in dit bestemmingsplan. Daarnaast vallen de Woonboulevard, de IISPA en het Stadion niet binnen de grenzen van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 december 2010 tot en met 18 januari 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag); met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met mevr. C. Pot van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer, via (0546) 54 1111.

Naar boven