Vaststelling bestemmingsplan Beveland 2010

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 23 november 2010 het bestemmingsplan Beveland 2010 ongewijzigd vastgesteld ten aanzien van de regels, bestemmingen en verbeelding. Er is een tekstuele aanpassing geweest van de regels (artikel 6.2.1. onder d.), deze is echter uitsluitend gericht op de leesbaarheid. Er is geen sprake van een inhoudelijke wijziging.

Het nieuwe bestemmingsplan Beveland 2010 is opgesteld om in de bouwregels meer ruimte en flexibiliteit te bieden voor gewenste ontwikkelingen, aangezien de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (van 1 juli 2008) veel beperktere mogelijkheden biedt om af te wijken van bestemmingsplannen. De binnenplanse ontheffingsmogelijkheden zijn daarom vergroot. Door te werken met (binnenplanse) ontheffingen biedt het plan veel flexibiliteit terwijl er nog steeds sturingsmogelijkheden bestaan door voorwaarden te verbinden aan het verlenen van medewerking. De bouwregels zijn daarnaast gelijk getrokken aan de regels van het recentelijk vastgestelde bestemmingsplan Zandhorst, zodat er voor de bestaande bedrijventerreinen eenduidige regels gelden.

Terinzageligging

Het ongewijzigd vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 9 december 2010ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan Beveland 2010 is tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij de zoekterm ‘naam’ Beveland 2010 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 9 december 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in te stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een beroepschrift moet worden gericht aan: De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan: De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 7 december 2010

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven