Bekendmaking vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Noorderstraat 76, West-Graftdijk’

Burgemeester en wethouders van Graft-De Rijp maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Noorderstraat 76, West-Graftdijk’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Graft-De Rijp bij besluit d.d. 11 november 2010.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het planologisch mogelijk maken van de realisatie van een 5-tal woningen. Tevens wordt de bestemming van de bestaande agrarische bedrijfswoning gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’. Het plangebied betreft de gronden van het te verplaatsen biologische agrarische melkveehouderijbedrijf aan de Noorderstraat 76 te West-Graftdijk.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 11 augustus 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot het gewijzigd vaststellen van het plan. De wijzigingen zijn te vinden in de ‘Reactienota zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Noorderstraat 76, West-Graftdijk’.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 8 december 2010 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. Dit is tot en met 19 januari 2011. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Ook is het plan met bijbehorende stukken te bekijken via de website van de gemeente www.graftderijp.nl.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven