Structuurvisie Kerkrade 2010−2020

Burgemeester en wethouders van Kerkrade maken bekend dat op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening een structuurvisie voor de gehele gemeente Kerkrade door de gemeenteraad zal worden vastgesteld. Het ontwerp van de structuurvisie ligt vanaf 2 december 2010, gedurende zeven weken, ter inzage in het stadskantoor bij het vakloket Bouwen, Wonen Leefomgeving van de Sector Stad, Markt 33 in Kerkrade (openingsuren: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur). Het is ook mogelijk om na telefonische afspraak (via tel. 045-5676767 bij de heer Debast) het ontwerp in te zien buiten de openingsuren van het vakloket. Tevens is het ontwerp van de structuurvisie digitaal in te zien op onze website www.kerkrade.nl (onder Actueel, Projecten en Ruimtelijke plannen).

De structuurvisie betreft een gemeentelijk strategisch beleidsdocument, waarin op hoofdlijnen de afwegingen en keuzes voor de komende tien jaar zijn beschreven voor de thema’s: landschap en groen, toerisme, recreatie en cultuur, verkeer, voorzieningen, werken en wonen. Het is een richtinggevend document waarin duidelijk wordt welk sociaal, economisch en ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft. De visie schetst een beeld van Kerkrade, van haar ontstaan en van de wijze waarop de gemeente samen met inwoners en andere partijen de komende jaren aan de slag wil gaan. De ambitie van Kerkrade is om een Europese en gastvrije stad te zijn.

In de visie zijn geen concrete bestemmingen opgenomen. De structuurvisie bevat dan ook geen bindende planregels. Nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen worden uitgewerkt in stadsdeelvisies voor de wijken West, Oost en Noord, die daarna juridisch planologisch worden vastgelegd in bestemmingsplannen. Deze ruimtelijke plannen zullen te zijner tijd eveneens ter inzage worden gelegd.

Naar boven