Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan De Kwekerij

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening, jo. Artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 1 november 2010 het bestemmingsplan De Kwekerij gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van de voormalige kwekerij naar woningbouw mogelijk. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 60 woningen in een Vechtse en groene opzet. Het vastgestelde bestemmingsplan is op ondergeschikte onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan De Kwekerij en de daarbij behorende stukken, waaronder het raadsvoorstel en raadsbesluit met daarin de staat van wijzigingen, liggen van 3 december 2010 tot en met 14 januari 2011 ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke internetsite: www.maarssen.nl → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → De Kwekerij (na de herindeling: www.stichtsevecht.nl.);

  • Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Afdeling publiekszaken in Maarssen tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 te Maarssen. De stukken kunnen aan de balie worden opgevraagd;

  • De openbare bibliotheek, Harmonieplein 2 in Maarssendorp, tijdens de openingstijden.

In het kader van de herindeling is het gemeentekantoor gesloten van 24 december 2010 tot 4 januari 2011. De stukken kunnen gedurende die periode niet worden ingezien bij de afdeling publiekszaken in Maarssen maar wel bij de openbare bibliotheek in Maarssendorp.

Vanaf vrijdag 3 december 2010 tot en met zaterdag 15 januari 2011 worden belanghebbenden op grond van artikel 8.2, lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening in de gelegenheid gesteld beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken of belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad kunnen beroep instellen.

U kunt uw beroepsschrift richten aan de Raad van State afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag o.v.v. ‘bestemmingsplan De Kwekerij’. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Op www.raadvanstate.nl kunt u de hoogte van dit bedrag vinden.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven), waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Besluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder verkeerslawaai 33 woningen in bestemmingsplan De Kwekerij

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maarssen maakt ingevolge het bepaalde in de Wet geluidhinder en het besluit grenswaarden binnen zones langs wegen hierbij bekend dat hogere waarden zijn vastgesteld voor 33 woningen binnen het plangebied van De Kwekerij.

Het vastgestelde besluit hogere grenswaarde en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 december 2010 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbesluit danwel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag o.v.v. ‘beroep besluit vaststelling hogere grenswaarden geluid bestemmingsplan De Kwekerij’.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde met bijbehorende stukken is raadpleegbaar via of ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke internetsite: www.maarssen.nl → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → De Kwekerij (na de herindeling: www.stichtsevecht.nl.);

  • Afdeling publiekszaken in Maarssen tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 te Maarssen. De stukken kunnen aan de balie worden opgevraagd.

  • De openbare bibliotheek, Harmonieplein 2 in Maarssendorp, tijdens de openingstijden.

In het kader van de herindeling is het gemeentekantoor gesloten van 24 december 2010 tot 4 januari 2011. De stukken kunnen gedurende die periode niet worden ingezien bij de afdeling publiekszaken in Maarssen maar wel bij de openbare bibliotheek in Maarssendorp.

Naar boven