Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Losdorp-Westendorpweg 43–45’

De gemeenteraad heeft op 18 november 2010 het bestemmingsplan ‘Losdorp-Westendorpweg 43–45’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan is voor de bouw van twee vrijstaande woningen aan de Westendorpweg 43 en 45 te Losdorp. Het bouwplan is op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Losdorp’ wel toegestaan maar past niet binnen het bouwvlak.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een tekstuele wijziging in de toelichting van het vastgestelde bestemmingsplan aangebracht. Voor deze tekstuele wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit en het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan.

In het ontwerpbestemmingsplan ontbrak verantwoording van het wegverkeerslawaai, omdat nog geen aanvullend akoestisch onderzoek hieromtrent was uitgevoerd. Dit onderzoek is vervolgens uitgevoerd en de resultaten zijn verwerkt in de toelichting van het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan en als bijlage toegevoegd bij het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan. De resultaten van dit onderzoek leveren geen beperkingen op voor de realisatie van het initiatief.

Ter inzage

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen van 2 december 2010 tot en met 12 januari 2011 ter inzage in het gemeentehuis, waar u zich kunt melden bij de centrale balie en in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl.

Het plan met plannummer NL.IMRO.0010.21BP9907PC4345-VG01 is ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Actueel’, ‘Ruimtelijke plannen’, ‘Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

Het beroep kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Delfzijl, 1 december 2010

Naar boven