Vaststelling bestemmingsplan ‘Kanaalstraat 9’

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij de besluiten van 10 november 2010 het bestemmingsplan ‘Kanaalstraat 9’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het doel van het bestemmingsplan is om een planologische basis te bieden voor de sloop en nieuwbouw van het bestaande kantoor aan de Kanaalstraat 9.

Wijziging

De wijziging bij vaststelling is naar aanleiding van een zienswijze van het hoogheemraadschap Rijnland en heeft betrekking op kwelgevoeligheid door opbarsting bij ontgraving en bemaling. De waterparagraaf is aangepast naar aanleiding van die zienswijze en het hoogheemraadschap heeft al aangegeven dat zij akkoord is met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzien

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan (plankaart, regels, toelichting) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 25 november 2010 gedurende zes weken (tot en met 5 januari 2011) voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie (Raadhuisplein 1), op werkdagen geopend tussen 8:30 uur en 12:30 uur en op donderdagavond tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Op de gemeentelijke website (www.waddinxveen.nl) en de nationale website (www.ruimtelijkeplannen.nl) kunnen bovengenoemde stukken digitaal worden geraadpleegd.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Het is voor eenieder mogelijk om rechtstreeks in beroep in te stellen tegen het gewijzigde deel van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Waddinxveen, 24 november 2010

Naar boven