Bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 november 2010 besloten heeft om het bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ ongewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ voorziet in een centrum voor kunst en erfgoed op de locatie van de oude Ambachtsschool. Aan de zuidzijde voorziet het plan in realisatie een archiefdepot en 20 jongerenwoningen. Het bestemmingsplan wordt begrensd door de Bergerweg, Staringhstraat, Krelagestraat en Zocherstraat. Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ is gepubliceerd op 2 juni 2010 en heeft met ingang van 3 juni 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend.

Op basis van de ingekomen zienswijzen is het bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ op één punt gewijzigd. De bouwhoogte voor een strook bestemd voor het Regionaal Archief in het binnendeel van de kavel is verlaagd van 12,0 naar 11,0 meter. De maximale bouwhoogte die in het bestemmingsplan is vastgelegd is dan voor het archiefdepot en de nieuwe woningbouw gelijk.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bergerweg 1’ ligt met ingang van 25 november 2010 tot en met 5 januari 2011 voor eenieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar. Het Stadskantoor is geopend

  • op maandag van 13.00 tot 16.30,

  • op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur en

  • op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Bergerweg 1 of onder de code NL.IMRO.0361.BP00016-0305). Ook is het plan in te zien via de gemeentelijke website.

Gedurende de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

24 november 2010

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven