Inzage ontwerpbestemmingsplan/ ontwerpexploitatieplan Dorpsstraat-Mariëndaal

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat eenieder met ingang van woensdag 24 november 2010 tot en met dinsdag 4 januari 2011 in de gelegenheid wordt gesteld om bij de omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek, kennis te nemen van het ontwerp van het bestemmingsplan Dorpsstraat-Mariëndaal en het ontwerpexploitatieplan. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat-Mariëndaal digitaal te raadplegen via

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPDorpMariendaal-ONW1 en de gemeentelijke internetsite, www.groesbeek.nl onder plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Het plangebied ligt in het centrum van Groesbeek en wordt aan de westzijde begrensd door de Dorpsstraat. Aan de noord- en oostzijde vormen de grenzen van naastgelegen percelen aan de Dorpsstraat en Hoflaan en het park Mariëndaal de begrenzing van het gebied. Het plangebied wordt aan de zuidelijke zijde begrensd door de spoorlijn ten zuiden van de Stationsweg. Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Groesbeek, sectie L, in hoofdzaak de nummers 1842, 2612, 2960, 2963, 4123, 4127, 4585 en 4808.

Het plangebied maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het centrum van de gemeente Groesbeek. Het bestemmingsplan maakt derhalve nieuwe ontwikkelingen mogelijk voor dit plangebied waaronder winkelruimte, appartementen, de herontwikkeling van Mariëndaal, parkeergarages, herinrichting van de openbare ruimte en de aanleg van een parkachtige omgeving.

Voor het plangebied is er ook een Beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit Beeldkwaliteitsplan vormt een bijlage bij het bestemmingsplan en maakt hiervan dan ook deel uit.

Eenieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat-Mariëndaal kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Uitsluitend belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen op het ontwerp exploitatieplan.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer H. Verouden, telefoonnummer 024-39 96 157.

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat voor enkele bouwdelen van het plangebied (gedeelte Mariëndaal) gelijktijdig de procedure van het projectbesluit wordt doorlopen. Zie hiertoe de publicatie elders.

Naar boven