Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Sportpark De Stikker, Helenaveen’ en ‘Woningbouw Reeksenakker, Walsberg’ (artikel 3.8 Wro)

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 9 november 2010de bestemmingsplannen Sportpark De Stikker, Helenaveen’ en ‘Woningbouw Reeksenakker, Walsberg’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Sportpark De Stikker, Helenaveen’

Het plangebied ligt aan de Lage Brugweg en de Bonkertweg in Helenaveen. Het plangebied omvat het huidige sportpark De Stikker inclusief een gedeelte ten zuiden/ zuidoosten van het sportpark. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kan informatie bij het Klantcontactcentrum worden ingewonnen.

Het Bestemmingsplan Sportpark De Stikker, Helenaveen’ beoogt de verplaatsing van de tennisbanen naar sportpark De Stikker mogelijk te maken. Naast de aanleg van tennisbanen wordt ook de bouw van een clubhuis en de bij tennisbanen behorende voorzieningen mogelijk gemaakt.

Bestemmingsplan ‘Woningbouw Reeksenakker, Walsberg’

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft is gelegen aan de rand van de kern Walsberg, waar de woonbebouwing van de Reeksenakker en de Herenberg over gaat in het bosgebied ten oosten van Walsberg. Ten zuiden van het plangebied ligt de Langstraat. Het plangebied omvat de percelen die kadastraal zijn aangeduid als sectie C nummers 3420 en 3421. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kan informatie bij het klantencontactcentrum worden ingewonnen.

Het bestemmingsplan ‘Woningbouw Reeksenakker, Walsberg’ maakt de bouw van vier woningen aan de Reeksenakker mogelijk.

Zienswijzen

De ontwerpbestemmingsplan hebben zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Terinzageligging

De vastgestelde bestemmingsplannen en de hierbij behorende stukken liggen gedurende zes weken in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage vanaf 19 november 2010. De bestemmingsplannen en de hierbij behorende stukken zijn vanaf deze datum ook digitaal te raadplegen op www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie over het instellen van beroep kunt u terugvinden op www.deurne.nl → Organisatie → Bezwaar, beroep en klachten, onder procedure IIIc.

Voor meer informatie over de bestemmingsplannen kunt u contact opnemen met mevrouw C. Span van de afdeling Economie via ons algemene telefoonnummer: 0493-387711.

Naar boven