Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan ‘Duinzicht’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Duinzicht’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan Duinzicht beoogt in de omgeving van de Oude Nieuwlandseweg 13 en 15 te Ouddorp het aldaar gelegen café-restaurant bedrijf te herontwikkelen naar een hotelaccommodatie met een zevental vrijstaande of geschakelde hotelonderkomens.

Wijziging

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het verlagen van de maximaal toelaatbare categorie als bedoeld in de Staat van Horeca-activiteiten in de zuidelijk hotelaccommodatie en de hotelonderkomens.

Terinzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken, alsmede de Nota zienswijzen, liggen met ingang van 22 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie van de gemeente, Tramlijnweg 2 te Goedereede en is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.goedereede.nl, Actueel, terinzagelegging.

Beroep bij Raad van State

Gedurende de periode dat de bestemmingsplan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling schriftelijk beroep instellen. Beroep kan alleen ingediend worden door diegene die met betrekking tot het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.11 Wro juncto afd. 3.4 Awb zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende op dit punt beroep instellen.

Vereisten beroepschrift

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de motivering van het beroep. Er dient rekening mee te worden gehouden dat er griffierechten verschuldigd zijn.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook aan het indienen van een dergelijk verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven