Kennisgeving ontwerp-toewijzingsbesluiten broeikasgasemissierechten nieuwkomers

De directeur Klimaat en Luchtkwaliteit maakt, gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat voor de navolgende inrichtingen namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Minister van Economische Zaken een voornemen is vastgesteld voor een besluit op een verzoek om toewijzing van broeikasgasemissierechten op grond van artikel 16.32, tweede lid, van de Wet milieubeheer:

Nieuwkomer/uitbreider

AKW Energy B.V.

Ardagh Glass B.V.

Bramani B.V.

C. Zwinkels

Electrabel HWC Almere

Fa. A.J. Tas & Zn

Firma Kwekerij RIMATO

Gipmans Groep

J.S.E. B.V.

Kwekerij 4Evergreen

Kwekerij Dukker B.V.

Kwekerij Het Kraaiennest B.V.

Kwekerij Mooijman

Kwekerij Schenkeveld II B.V.

Leo Hoogweg B.V.

Marjoland B.V.

Nieuwe Tuinen B.V.

Red Harvest B.V.

ROPA B.V.

Sloe Centrale B.V.

Suiker Unie

Sweet Point Middenmeer B.V.

Wijnen Paprika’s Californië B.V.

Zuurbier en Co Rozenkwekerijen B.V.

De ontwerpbesluiten stellen het aantal broeikasgasemissierechten vast dat de Nederlandse emissieautoriteit voor de jaren 2009, 2010, 2011 en 2012 voor de betreffende inrichtingen zal verlenen.

Deze kennisgeving is bedoeld voor eenieder die een zienswijze wil indienen omtrent de ontwerp-toewijzingsbesluiten.

Gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen (zes weken vanaf de dag van deze publicatie) kan eenieder over de bovengenoemde ontwerp-toewijzingsbesluiten zijn zienswijze indienen.

De indiening kan geschieden door toezending aan de heer S.J. Laman Trip, IPC 652, Postbus 91503, 2509 EC Den Haag, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp-toewijzingsbesluit nieuwkomer’. In de brief dient te worden aangegeven op welk ontwerp-toewijzingsbesluit van welke specifieke inrichting de zienswijze wordt ingebracht.

Eventuele mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend door hiertoe een afspraak voor een hoorzitting te maken met de heer S.J. Laman Trip van de Nederlandse Emissieautoriteit (070-339 28 00). Het verslag van de hoorzitting wordt dan als zienswijze aangemerkt. Zienswijzen die na het einde van de inspraaktermijn worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.

De ontwerp-toewijzingsbesluiten kunnen worden ingezien bij de bibliotheek van het Ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te Den Haag. Inzage is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. U dient vooraf echter wel een afspraak te maken (tel. 070-339 30 00). Op grond van artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur worden stukken die bedrijfs- en fabricagegegevens betreffen, die vertrouwelijk aan de overheid zijn meegedeeld, niet ter inzage gelegd.

De directeur Klimaat en Luchtkwaliteit,

M.G. van Empel.

Naar boven