Vaststelling bestemmingsplan ‘Remigiushoeve’ te Schimmert

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maakt de raad van de gemeente Nuth bekend dat zij in haar vergadering op 5 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Remigiushoeve’ te Schimmert heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Remigiushoeve’ dient als planologisch kader voor het verbouwen van de Remigiushoeve gelegen aan Klein Haasdal 63 te Schimmert tot een tweetal inpandig woningen en een kunstgalerie en het oprichten van een nieuwe bedrijfshal op het achterterrein grenzend aan bedrijventerrein ‘De Steeg’.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Remigiushoeve’ is het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld. In reactie op de diverse ontvangen zienswijzen is een nota opgesteld welke als bijlage bij het besluit is gevoegd.

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 17 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage, bij de balie van het Bureau Vergunningen Toezicht en Handhaving van het gemeentehuis te Nuth, Deweverplein 1 in Nuth. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan binnen de termijn van zes weken tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht in het plan.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit te bereiken kan, naast het instellen van beroep, een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Nuth, 17 november 2010

Burgemeester en wethouders van Nuth,

de secretaris,

F.L.J. van Vloten.

De burgemeester,

H.G. Vos.

Naar boven