Vaststelling bestemmingsplan Woningbouw Pompweg

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 oktober 2010 het bestemmingsplan Woningbouw Pompweg gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit het gebied gelegen tussen Pompweg 4 en Spoorlaan 8.

Bouwplan Pompweg behelst de bouw van één levensloopbestendige woning.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn:

  • de regels zijn aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en

  • de minimale dakhelling is teruggebracht van 40 graden naar 20 graden;

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 17 november 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Als inzage is gewenst buiten deze uren ,dan kunt u contact opnemen met de heer T. Onderstal van de afdeling VROM op telefoonnummer 024-39 96 127. Dit geldt tevens voor vragen of nadere informatie ten aanzien van het plan. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPBouwplanPompweg-GVS1 en op de gemeentelijke website: www.groesbeek.nl onder plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven