Reglement bedoeld in artikel 4.3 lid 1 onder c, van het Bestuursreglement rechtbank Almelo

Het bestuur van de rechtbank Almelo,

Gelet op artikel 19, eerste lid van de Wet op de rechterlijke organisatie en artikel 4.3, eerste lid van het Bestuursreglement rechtbank Almelo;

Besluit het navolgende reglement vast te stellen:

Artikel 1 Hoofdregels ten aanzien van behandeling van zaken in hoofdplaats en nevenzittingsplaats Enschede

  • a. Alle zaken waarvan de behandeling in de wet is opgedragen aan de (kanton-)rechter te Almelo worden behandeld in de hoofdplaats, tenzij het bestuur voor een individuele zaak of tijdelijk voor categorieën van zaken anders beslist.

  • b. Alle zaken waarvan de behandeling in de wet is opgedragen aan de kantonrechter te Enschede worden behandeld in de nevenvestigingsplaats Enschede, tenzij het bestuur voor een individuele zaak of tijdelijk voor categorieën van zaken anders beslist.

Artikel 2 Betrokkenheid personeelslid als partij in een zaak

De behandeling van een zaak waarbij een personeelslid van de rechtbank als partij is betrokken, geschiedt in de nevenzittingsplaats Zutphen, behoudens andersluidende beslissing van het gerechtsbestuur.

Artikel 3 Aanwijzing nevenzittingsplaatsen

  • a. Indien de Raad voor de rechtspraak ingevolge artikel 8 van het Besluit nevenvestigings- en nevenzittingsplaatsen voor één of meer zaken of categorieën van zaken op verzoek van het bestuur een nevenzittingsplaats buiten het arrondissement heeft aangewezen, worden de in dat verzoek aangeduide zaken of categorieën van zaken behandeld in de door de Raad voor de rechtspraak aangewezen nevenzittingsplaats, behoudens andersluidende beslissing van het gerechtsbestuur.

  • b. Megastrafzaken in de zin van artikel 1 van het Aanwijzingsbesluit nevenzittingsplaatsen megastrafzaken worden, indien de landelijke coördinator megazaken daartoe aan het bestuur een voorstel heeft gedaan, behandeld in de door deze voorgestelde nevenzittingsplaats, behoudens andersluidende beslissing van het gerechtsbestuur.

  • c. De nevenzittingsplaats voor zaken in de zin van artikel 1 van het Aanwijzingsbesluit nevenzittingsplaatsen Milieuzaken is Zwolle.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Dit reglement treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Almelo, 26 oktober 2010

A.R. van der Winkel,

voorzitter.

Naar boven