Beoordeling MER-aanmeldingsnotities

Burgemeester en Wethouders van Bergen (L) maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

  • Op 30 juli 2010 heeft de heer R.T.C. van Baal meegedeeld dat hij voornemens is de varkenshouderij aan Beltweg 10 in Siebengewald (kadastraal bekend gemeente Bergen sectie R, nummer 28 (ged.)) uit te breiden met een stal voor zeugen en biggen;

  • Op 11 augustus 2010 heeft de heer W.J.J. Nabuurs meegedeeld dat hij voornemens is de varkenshouderij aan Beltweg 11 in Siebengewald (kadastraal bekend gemeente Bergen, sectie R, nummer 1004) uit te breiden met stalruimte voor zeugen en biggen.

De bovengenoemde activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Bergen hebben besloten dat zowel de heer R.T.C. van Baal als de heer W.J.J. Nabuurs géén milieueffectrapport hoeft op te stellen, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Bergen leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De besluiten en de overige stukken liggen vanaf 11 november 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijk Beheer op werkdagen tussen 08:30 en 12:30 uur en buiten deze tijden na telefonische afspraak met de heer F. Verhappen van genoemde afdeling, telefoonnummer: (0485) 348368.

De besluiten dienen te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en zijn niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Bergen, 2 november 2010

Burgemeester en Wethouders van Bergen.

Naar boven