Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oostelijke binnenstad, besluit geen exploitatieplan vast te stellen en besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam maakt het volgende bekend:

De stadsdeelraad van stadsdeel Centrum heeft bij besluit van 28 september 2010, nummer 10, het bestemmingsplan Oostelijke binnenstad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit ter inzage heeft gelegen en besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum in dit verband bij besluit van 14 september 2010, hogere grenswaarden dan de voorkeurgrenswaarde als gesteld in de Wet geluidhinder vastgesteld voor het bestemmingsplan Oostelijke binnenstad.

Het besluit van de stadsdeelraad tot vaststelling van het bestemmingsplan Oostelijke binnenstad, de nota van beantwoording zienswijzen, de nota van wijzigingen, de verbeelding, de regels en de toelichting met bijlagen en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en het akoestisch onderzoek liggen vanaf 5 november tot en met 16 december 2010 ter inzage op het:

Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en het akoestisch onderzoek is digitaal beschikbaar via www.centrum.amsterdam.nl.

Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het besluit van de stadsdeelraad met de daarin opgenomen amendementen en de nota van wijzigingen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen;

  • Een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die door de stadsdeelraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 4 november 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven