Ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsweg 49, Geertruidenberg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertuidenberg maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 5 november 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsweg 49, Geertruidenberg’

Inhoud en ligging plangebied

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van een appartementengebouw bestaande uit 30 woningen.

Het plangebied van voorliggend bestemmingsplan ligt aan het einde van de Stadsweg, aan de rand van de woonwijk en op een hoek van de Amerweg. Het plangebied betreft het perceel aan de Stadsweg 49.

Ten noorden en zuiden van de locatie staan appartementenblokken. Deze markeren de stadsrand. Direct rondom de locatie ligt groen, als onderdeel van de zone appartementen met omringend groen.

Eindverslag inspraakprocedure

Op het voorontwerpbestemmingsplan zijn een vijftal inspraakreacties ingediend. Deze inspraakreacties zijn gebundeld in een zogenaamde inspraaknota en van commentaar voorzien. Tevens zijn de vooroverlegreacties gebundeld in een nota vooroverleg. Een exemplaar van het eindverslag kan beschikbaar worden gesteld.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolgde de Wet geluidhinder als bedoeld in artikel 59 en artikel 83 van de wet voor het plan ‘Stadsweg 49, Geertruidenberg’ vast te stellen.

Voor het wegverkeerslawaai wordt een maximale waarde van 55 dB en voor industrielawaai een maximale waarde van 51 dB(A) opgelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsweg 49, Geertruidenberg’ en relevante stukken alsmede de aanvraag hogere waarden en ontwerpbeschikking kunt u inzien in de gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur, alsmede woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Iedereen kan tijdens bovengenoemde termijn zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Als u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Mevr. W. Lemoine, telefoonnummer: 0162-579 595.

Met betrekking tot de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder kan een ieder zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer.

Raamsdonksveer, 4 november 2010

Naar boven