stcrt-2010-168-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Koudum-Epemastins/Morraplan’

Burgemeester en wethouders van Nijefurd maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Koudum-Epemastins/Morraplan’ op 10 november 2009 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan omvat de bestaande woongebieden Epemastins en Morraplan en een gedeelte van het bedrijventerrein Koudum. De grens van het plan komt overeen met de grenzen van de nu nog geldende bestemmingsplannen. Daarbij wordt de noordgrens van het Morraplan gevormd door de Koudumervaart en aan de westzijde is het Jan Broerskanaal de grens. Epemastins wordt aan de westzijde begrensd door het Morraplan en aan de oostzijde door de Kramerswei/Zwarteweg en Achter de Tuinen.

Ook hier is de Koudumervaart de noordgrens. De zuidgrens wordt bepaald door de Snakke en de Kerkhoflaan.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan wat eerder ter inzage heeft gelegen, hebben betrekking op de volgende zaken:

  • Het weghalen van een passage welke betrekking had op Morramar-plannen;

  • Het handhaven van de in het oude bestemmingsplan genoemde mogelijkheid van een jachthaven;

  • Het aanpassen van het over het perceel Lytse Morra 15 gelegen bouwblok;

  • Het corrigeren van een foutief geformuleerde passage op pagina 15 van het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 8 januari 2010 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage en kan tijdens de openingstijden worden ingezien in het gemeentekantoor te Workum.

De stukken liggen eveneens, tijdens de openingstijden, ter inzage in de bibliotheek van Koudum.

Daarnaast zijn de stukken eveneens te raadplegen op de website van de gemeente(www.nijefurd.nl)

Gedurende bovenvermelde termijn kan desgewenst ingevolge artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening tegen het (gewijzigde) vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • een ieder die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om schorsing/voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep te bevatten.

Workum, 22 december 2009

Naar boven