Vaststelling bestemmingsplan 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Schepenwijk Midden

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 september 2010 het bestemmingsplan 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Schepenwijk Midden heeft vastgesteld.

Het plangebied betreft de bedrijventerreinen ‘Kempenaar’ en ‘Jol’, de volkstuinen in Galjoen Zuid en verschillende locaties in het openbare gebied in Schouw West. Het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening van het bestemmingsplan Schepenwijk Midden’ is een herziening van het bestemmingsplan Schepenwik Midden, en de daarin opgenomen bestemmingen ‘Bedrijfsdoeleinden’ (artikel 16) en ‘Groenvoorzieningen’ (artikel 21). Met de partiële herziening worden er bebouwingsmogelijkheden gecreëerd voor de volkstuinen in Galjoen Zuid, en de gebruiksmogelijkheden van panden op de bedrijventerreinen ‘Jol’ en ‘Kempenaar’ worden enigszins verruimt. Het voormalige motorbrandstofverkooppunt inclusief vulpunt aan de Jol 11–28/30 wordt ‘weg bestemd’. In het gebied Schouw West wordt een verplaatsing van de daar al aanwezige garageboxen mogelijk gemaakt.

Wijzigingen bij de vaststelling

  • In artikel 2, is 16.3.3. onder c de zinsnede ‘gespecialiseerde tuingerelateerde detailhandel’ verwijderd.

  • In artikel 2, is 16.3.3. onder c de toegevoegd: andere vormen van perifere detailhandel dan genoemd in 16.1 onder a, tot een bedrijfsvloeroppervlakte van maximaal 600 m2, mits;

    • de perifere detailhandel passend is binnen de actuele marktomstandigheden. Getoetst wordt aan het laatst gehouden Distributie Planologisch Onderzoek (DPO);

    • de perifere detailhandel niet verstorend werkt ten opzichte van de reguliere bedrijvigheid op het bedrijventerrein.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 21 oktober 2010 gedurende een periode van zes weken in de Stadswinkel aan de Meent 14 ter inzage. De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende met ingang van 21 oktober 2010 gedurende een periode van 6 weken, beroep instellen tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzennaar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven